Четвер, 13 лютого 2020

Четвер, 13 лютого 2020

12346

14 лютого – одне з наймолодших свят у світі, Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day). Свято відзначають від 2012 року, воно об'єднує всіх, хто дарує книжки дітям і вчить їх любити читати.
Щороку у місяці лютому закохані дарують одне одному валентинки. Ми ж пропонуємо дарувати книги. Книга – найкраща валентинка. Читаймо книги, щоб стало багато тепла і щастя.
У нашій бібліотеці ви знайдете книги в яких різні історії, зокрема про дружбу, повагу, чесність, сміливість і співчуття. А ще розповіді про те як дати собі раду із деякими почуттями.
Чекаємо на вас, книголюби!

Четвер, 13 лютого 2020

12345

 

11 лютого 2004 року Указом Президента України встановлено 15 лютого як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
За останні сто років світ потрясли дві світові війни, сотні локальних воєн і збройних конфліктів. Багато українців були учасниками бойових дій на території інших держав. Це: Гренада і В’єтнам, Корея і Куба, воєнна допомога країнам Африки, Близького і Середнього Сходу, військовий конфлікт на Балканах та багато інших. Найбільш трагічною для нас була війна в Афганістані яка тривала з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року. Саме 15 лютого було здійснено виведення усього контингенту радянських військ з Афганістану. Ця війна тривала майже 10 років і вимагала великих матеріальних і людських жертв, під час неї тисячі наших співвітчизників загинули у боях і померли від ран, контузій, травм і хвороб, пропали безвісти.

Випадкова стаття

Контакти